Mollien dot Net is IPv6 Enabled!


   My About.Me page
   View my profile on LinkedIn
   Follow me on Twitter
    View my Facebook profile   View my Hyves profile   View my YouTube favorites and uploads

      01010011
      01100101
      01110010
      01101001
      01101111
      01110101
      01110011
      01000111
      01100101
      01100101
      01101011

IPv6 Certification Badge for Cas Mollien
 


 
Startpagina's
 
(bijna) alles over startpagina's
 
By: Cas Mollien
Last modified on: 28 June 2008, 0:29h
 
De startpagina van je browser is de pagina de je ziet wanneer je je browser opstart. Vaak is dit standaard de hoofdpagina van je provider of de standaardpagina van Microsoft of Netscape. Het vervelende van deze pagina's is dat ze meestal niet dat laten zien wat jij graag wilt. Daarom kan je zelf de startpagina bepalen.

Er zijn een aantal websites die hierop inspelen en je vertellen: "Maak deze pagina je startpagina!", wat (uiteraard) niet altijd voor iedereen even goed werkt! Ook zijn er sites zoals Startpagina.nl en PageToStart.com, die gespecialiseerd zijn in links verzorgen over een specifiek onderwerp. Het nadeel van al deze sites is dat ze gemaakt zijn voor een zo groot mogelijk publiek en dat ze zich vaak beperken tot 1 onderwerp. Ook staan ze stuk voor stuk online, wat betekend dat ze niet altijd bereikbaar zijn als je niet in bezit bent van een vaste internetverbinding (DSL, Kabel of Flat-Fee). Begrijpelijk: als je met je modem niet ingelogd staat, kan je een online internetsite niet benaderen... Vervelend is het wel: als je zo'n pagina ingesteld hebt, krijg je foutmeldingen als je niet online bent.

Sommige mensen kiezen voor een lege startpagina, zoals blank.htm in IE3 of About:blank in IE4 en hoger. Dit is een mogelijkheid, maar voegt niets toe aan gebruikersgemak (hooguit aan laad-snelheid), terwijl het toch echt om gebruikersgemak gaat!

Wat is dan WEL een oplossing??? Eigenlijk is dit heel simpel. Maak een eigen startpagina (of download er 1 van mij), zet deze op je eigen computer en zorg ervoor dat alle voor jou interessante informatie hierop aanwezig is.

Voordelen:

Als de pagina op je eigen computer staat, is deze SUPERSNEL beschikbaar (hij hoeft niet gedownload te worden)
Als de pagina op je eigen computer staat, krijg je geen foutmeldingen meer dat er geen verbinding mogelijk is, als je niet online bent
Alles wat je interessant vindt en links die je dagelijks bezoekt, zijn met 1 klik op de knop te vinden. Geen gezoek door je favorieten dus!
Tips voor een goede startpagina:

Gebruik het KISS principe (Keep It Simpel, Stupid!): hoe minder plaatjes, hoe eerder de pagina beschikbaar is op scherm
Zet alleen de informatie erop die voor JOU interessant is
Als je geen vaste internetverbinding hebt, zet dan geen 'online data' of 'online tickers' op je startpagina, aangezien deze gedownload moeten worden, en dit kost tijd
Je vraagt je ondertussen wellicht af wat ik dan gebruik. Hiernaast zie je een paar voorbeelden van een startpagina zoals ik hem gebruik. Ze zijn iets aangepast zodat ze wat algemener zijn, je kunt de ZIP-versie ervan downloaden, eventueel aanpassen en gebruiken als eigen versie. Zoals ik al eerder heb aangegeven: wat er op je startpagina staat is zeer persoonlijk. Wat je hiernaast vindt zijn dus pagina's die opgemaakt zoals IK ze graag gebruik.

Verander ze dus zoals het je zelf goed dunkt. 'Een beetje van mezelf en een beetje van .......'

**UPDATE**
Google heeft op dit moment een zeer leuke functie: Je kunt inloggen op de Google homepage met je eigen account en zelf je startpagina samen stellen. Je kunt daar dan je eigen RSS feeds en tools selecteren om je startpagina snel en bruikbaar te maken.
 


Found this article useful? Please consider buying me a beer - or something else useful..
blog comments powered by Disqus
 

 
Terug naar Mollien Dot Net

Terug naar Mollien Dot Net

Terug naar Mollien Dot Net
Total Hits: 1
Unique Visitors: 1
Page Impressions : 1
Remote address: 54.90.119.59